Daj gryza : smakowite historie o jedzeniu
"Smakowite historie o jedzeniu "
W tysiąc smaków dookoła świata! Wielka wyprawa tropem dań, przypraw i składników z pięciu kontynentów w efektownym albumie pełnym ciekawostek i smakowitych przepisów.
Skąd pochodzi kukurydza, skąd pszenica, a skąd ziemniaki? Co jada się od wieków w Turcji, a co we Włoszech czy w Nigerii? Jak przygotować hiszpański chłodnik albo brazylijskie pralinki?
W nowej książce autoróe
słynnych Map odwiedzicie 26 krajów z 5 kontynentów i poznacie najróżniejsze przysmaki. Zobaczycie marokańską ucztę, pływający wietnamski targ i francuskich mistrzów kuchni. Przekonacie się, jak mocno jedzenie związane jest z historią, kulturą i przyrodą kraju, w którym powstało, i dowiecie się, jak przyrządzić proste i pyszne dania ze wszystkich stron świata.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Aleksandra Mizielińska, Daniel Mizieliński, Natalia Baranowska. |
Hasła: | Kultura stołu Kucharstwo Obyczaje i zwyczaje Świat Opracowanie Publikacje dla dzieci |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo Dwie Siostry, 2020. |
Opis fizyczny: | 112 stron : ilustracje kolorowe ; 37 cm. |
Uwagi: | Indeks. |
Forma gatunek: | Książki. Publikacje popularnonaukowe. |
Dziedzina: | Kulinaria |
Powstanie dzieła: | 2020 r. |
Twórcy: | Baranowska, Natalia. . Autor Mizieliński, Daniel. (1982- ). Autor Ilustracje |
Odbiorcy: | Dzieci. 6-8 lat. |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)